Twarog tez jest pochodzenia zwierzecego. Wpc tak samo. Nie bedzie wiekszej roznicy jak dasz samo mieso Zmieniony przez - dmq92 w dniu 2020-02-03 10:10:05 Dokładnie jw. W to zwierzęce wliczamy tak samo wpc, jajka, nabiał dobrej jakości. Generalnie nie liczymy tylko roślinnego. Na masie jak masz dużo węgli, a liczył byś roślinne to zjadając np [...]
To czekoladowe proteinella jest w lidlu ale tylko w nazwie są proteiny bo w makro chyba jest jakieś Ok 10 gram białka w 100 g produktu wiec bez szału Zmieniony przez - Amg27 w dniu 2020-03-26 20:48:50
wegli raz 100g a raz 700. Np jest dzien ze mam mniej roboty to jem malo wegli a jest dzien ze pracuje w polu + trening kickboxingu to 700 wleci ww. Bialka 300-350 tak 1 posilek 20 jajek bialko mleko. 2platki owsiane mleko bialko rodzynki. 3 ser prawdziwy twarog 300g tunczyk. 3.Mieso ziemniaki surowka 4.bialko, mleko 5.mieso lub ser biały. 6. [...]
Panowie jestem na redukcji juz pewnie z 10-12 tydz. Spadek wagi z 90 na 82 kg. Mam problem dopalić dół brzucha i zyebane boczki. Wiem, że ktoś tu chyba ostatnio miał podobny problem. Pytanie do jak niskich wartości kcal mogę dojść i do jak dużej ilości cardio żeby w miare funkcjonować i żeby miało to ręce i nogi. Podejrzewam, żę jest teraz około [...]
Panowie jestem na redukcji juz pewnie z 10-12 tydz. Spadek wagi z 90 na 82 kg. Mam problem dopalić dół brzucha i zyebane boczki. Wiem, że ktoś tu chyba ostatnio miał podobny problem. Pytanie do jak niskich wartości kcal mogę dojść i do jak dużej ilości cardio żeby w miare funkcjonować i żeby miało to ręce i nogi. Podejrzewam, żę jest teraz około [...]
[...] to zdecydowanie problem z komórkami tucznymi. Kwercytyna i loteolina moze byc pomocna; sa bardziej efektywne niz nalcrom – Insulina i BCAA pobudzaja mTOR. Duze ilosci bialka zapobiegaja autofagii. Jesli mozesz zablokoawc sciezke mTOR – jestes w stanie cofnac stluszczenie watroby – Ostropest plamisty blokuje mTOR i usuwa nagromadzony [...]
Można pewnie i 5g/kg bialka zjadac i może się nic złego nie dziać tylko jak ze wszystkim trzeba by się zastanowić czy jest sens i po co to robic .. działać powinnismy tak żeby było optymalnie dla nas , dla naszego rozwoju a nie tak jak nam się wydaje albo jak by się chciało 5 g to raczej będzie się coś juz działo u większości ;)
O ile zwiększacie w diecie g/kg białka jak zaczynacie tren podczas przygotowań do startów lub redukcji dla siebie Tren nie ma nic do rzeczy. Na redukcji i tak zwiększam i tak, niezależnie od tego czy leci tren. Zależy jak kto reaguje, od 0,5 do 1g na kilogram przeważnie.
TEST HI TEC- barteklip9- 27.03.2014 DZIEN TRENINGOWY Dieta 1. 3 całe jaja i 3 białka 80 gram owsianki ze słodzikiem i cynamonem+jabłuszko 2. 50 gr ryżu 200 gram podudzi 3. 80 gram ryzu 200 gram piersi z ogórkami polane keczupem+ baton białkowy ( 40 g wegli %-) ) 4. 50 gram ryżu 200g piersi 15 lnianego i ogórki w zalewei curry 5. Pasta z [...]
[...] takze skladnikow mineralanych : sodu, potasu, wapnia, magnezu, żelaza, fosforu, miedzi i cynku, manganu i kobaltu. mozesz je jednak spozywac do woli bowiem malo w nich bialka, tluszczów i węglowodanow, za to około 93 proc. wody. Są zasadotworcze i niskokaloryczne (100 g świeżych pomidorów dostarcza jedynie 15 kcal). Ad3.Odzywke mozesz [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
bo tak :D nie no, po prostu wg mnie za dużo laktoalbuminy i kappakazeiny jako głównego źródło białka :D powinno być mięcho, jaja z 500 g mozzarelli masz już 3/4 białka dla siebie
[...] sera b. chudego z kefirem to jest tak mniej więcej, tylko propozycja. nie liczylem dokladnie kalorii ale staraalem sie zeby w kazdym posilku bylo max mozliwego do strawienia bialka i sporo ww. Jesli to bedzie za malo to po prostu dawaj wiecej. jedz czasem (lub czesto) zupy. latwo sie wchlaniaja i duzo wchodzi a jak dodasz jakies miesko to bedzie [...]
To jest sprawa dyskusyjna, nigdy nie biorę pod uwagę czyichś obserwacji, bo ludzie mają taką radosną tendencję do łączenia faktów, które im się podobają i wyciągania z tego jakichś wniosków. Po prostu z biegiem czasu jak się siedzi w tych dietach, podbijałem to białko od 30g na porcję do 50, schodziłem niżej, jakoś dobrze się czuję na 4+g, w [...]
To jest sprawa dyskusyjna, nigdy nie biorę pod uwagę czyichś obserwacji, bo ludzie mają taką radosną tendencję do łączenia faktów, które im się podobają i wyciągania z tego jakichś wniosków. Po prostu z biegiem czasu jak się siedzi w tych dietach, podbijałem to białko od 30g na porcję do 50, schodziłem niżej, jakoś dobrze się czuję na 4+g, w [...]
Każdy proces wymagające temperatury przekraczającej punkt denaturacji białek ( od mniejsze więcej 40 stopniu C) będzie powodował ich rozpad do peptydów a później do aminokwasów. Organizm sam w sobie posiada enzymy rozkładające białka, ale nigdy nie będzie ich rozkładać w 100% tym bardziej jak jemy ich 60 i czasem więcej g na posiłek x 5-6 razy [...]
Każdy proces wymagające temperatury przekraczającej punkt denaturacji białek ( od mniejsze więcej 40 stopniu C) będzie powodował ich rozpad do peptydów a później do aminokwasów. Organizm sam w sobie posiada enzymy rozkładające białka, ale nigdy nie będzie ich rozkładać w 100% tym bardziej jak jemy ich 60 i czasem więcej g na posiłek x 5-6 razy [...]
[...] miesnie w tak narazonym na katobilizm dla nich okresie. Minusem jest jednak to ze wlasciwie w gre wchodzi tu jedynie białko serwatki, bo zalezy nam na szybkim dostarczeniu bialka do krwioobiegu-->mięśni, w tym wypadku 20 g bedzie ilością wystarczającą." "Przed treniniem jemy standardowy posilek 1,5 godz. przed, po czym trening lub [...]